Hem » Leksaker » Utelek » Schlori plastfria simkuddar i bomull

Schlori plastfria simkuddar i bomull

Giftfria och plastfria (jajamensan!) simpuffar, helt i bomull!
229 SEK

Produktbeskrivning

En liten revolution som funnits sedan 30-talet, men varit väl dold för alla oss som önskar plastfria alternativ till våra barn. Tills nu! Bli mest ekoreko i badhuset eller på stranden i år samtidigt som ditt barn övningssimmar säkert i plurret! Funkar fint på barn från 0 år (med hjälp av en vuxen som håller i händer eller stödjer så mycket som krävs) till större barn och vuxna upp till minst 60 kilo. Passar lika bra i simhallen som i barnpoolen eller havet.
 
Så här blåser du upp och sätter på simpuffarna (instruktion, dock inte på svenska, följer självklart med, men för er som är nyfikna på hur det funkar redan nu!):
 
 1. Blöt puffarna ordentligt. Dra isär ett av hörnen och pressa tummarna djupt in i hörnet.
 2. Placera munnen i sänkan och blås kraftigt genom tyget för att blåsa upp puffen. (De har alltså ingen ventil och ingen plast, men funkar finfint ändå!)
 3. Sätt bandet under bröstet och anpassa spännet efter barnets (eller den vuxnas, japp de håller för det!) storlek.
 4. Kuddarna ska vara placerade direkt bakom armarna. Bind de två tunna banden stadigt till en stor rosett på ryggen.
 
Önskar man en mindre uppblåst kudde, släpper man enkelt ut lite luft genom att trycka på den. 
 
Simpuffen har fått utmärkelsen ”Sehr gut” av det tyska konsumentmagasinet Öko Test som testar produkters giftfrihet. En riktig guldstjärna för alla oss ekonördar!
 
OBS! Lämna ALDRIG ett icke simkunnigt (eller gärna inte heller ett simkunnigt) barn utan uppsikt. Dessa kuddar är ett hjälpmedel för att kunna flyta även om man inte ännu behärskar simtekniken, men de är inte jämförbara med flytväst, precis som vilka plast-simkuddar som helst.
 
Kan du inte riktigt tro på att det funkar? Spana in (och lyssna på tacky calypsomusik samtidigt ;) ) här
 
 
Schlori Schwimmkissen är en tysk uppfinning (som så mycket andra ekoprylar) och är helt enkelt en simpuff som är gjord helt i bomull, istället för PVC som kryllar av ftalater och annat otäckt, som vanliga simpuffar tyvärr ofta är gjorda av.

Siminstruktören Marga Jenner skapade den första Schlori-simpuffen i Berlin 1936 och använde den på sina egna elever. Sedan dess har familjen Jenner-Rosenthal producerat puffarna som älskas av både siminstruktörer och privatpersoner.

Mer information

Dokument (0)

Du kanske också är intresserad av

Andra varor från samma varugrupp

 • Frisbee av organiskt material!
  Art nr. Lek7000
  59 SEK
 • Ett giftfritt, klimatsmart, rejält och greppvänligt förstoringsglas.
  Art nr. PT4117
  109 SEK