Hem » Ekologiska barnkläder » Badkläder » Mini Rodini heron UV-dräkt rosa

Mini Rodini heron UV-dräkt rosa

Återvunnen och giftfri mönstrad UV-dräkt med läckra palmer och fåglar! Med två fickor fram, blixtlås med blixtlåsskydd för komfort och huva med två sömmar för fin passform. Tyget motsvarar solskyddsfaktor 50+ och består av 80% återvunnen polyamid och 20% elastan.
Storlek:

Produktbeskrivning

Vi är superglada och stolta över att vara återförsäljare av detta magiskt fina märke!

Mini Rodini är ett svenskt barnklädesmärke som skapades 2006 av illustratören och konstnären Cassandra Rhodin, som en hyllning till alla barn och deras fantasi och för att också barn vill ha kläder som passar deras personlighet, humör och kreativitet. Men ett Mini Rodini-plagg ska inte bara vara roligt att se på och ha på sig, det ska också vara producerat på ett sätt som är skonsamt mot miljön och de människor som jobbar med produkten. Tanken Mini Rodini hade visade sig vara ett framgångskoncept, eftersom märket i dag är ett av Skandinaviens snabbast växande barnmärken och är både hajpat och älskat av en stor skara föräldrar, både ekonördar och den stora massan.

Märket har sedan starten höjt sin miljömässiga ribba och blir bättre och bättre hela tiden. I stort sätt all bomull är GOTS-certifierad (världsomspännande märkning som innebär att bomullen är ekologiskt odlad utan bekämpningsmedel, att största hänsyn tagits till miljön och att produkten är kontrollerat producerad så att inga giftiga färger använts och även kontrollerad ur etisk synpunkt) och de jobbar även med andra miljömässigt bättre material, som modal. Den stora delen av de syntetiska materialen är helt återvunnen och företaget är också bra på att skriva ut hur plaggen är gjorda på klädernas lappar, så alla lätt kan förstå.

Här i butiken hittar du bara de delar av Mini Rodinis kollektioner som är kontrollerade ur giftsynpunkt (vilket i dag är de allra flesta av deras produkter, hurra!). Alla bomullsplagg vi säljer är ekologiska och GOTS-certifierade och alla syntetiska material är återvunna och kontrollerade av Öko-tex (märkning som ser till att inga höga halter av giftiga ämnen finns kvar i slutprodukten). Däremot är inte Mini Rodini som märke Öko-tex-certifierade, så du kommer inte hitta Öko-tex-loggan på plaggen. Vi har däremot noga kontrollerat att varje plagg vi säljer består av Öko-tex-certifierade material, så att produkten som helhet är säker ur giftsynpunkt, och inte ”bara” bra för miljön eftersom den är återvunnen. Är du på jakt efter bad-, regn- eller tjockare ytterplagg som inte kan vara i naturmaterial, men som ändå är klimatsmarta och gifttestade har du alltså hittat helt rätt!

 

 

 

 

 

Mer information

Dokument (0)