Hem » Sköta & hygien » Tandvård » Humble Brush bambutandborste för vuxna, svart

Humble Brush bambutandborste för vuxna, svart

Klimatsmart, giftfri och naturligt antibakteriell barntandborste i bambu med extra mjuka strån!
35 SEK

Produktbeskrivning

Klimatsmart, giftfri och naturligt antibakteriell tandborste i bambu med mjuka strån! När du köper tandborsten bidrar du inte bara till att få ett lite tjusigare, plastbantat badrum, utan också till bättre munhälsa i tredje världen!

Humble Brush är ett litet svenskt företag som skapat en giftfri och klimatsmart tandborste som både skänker snygghet till ditt badrum och munhälsa till barn i fattiga länder.

Så här skriver de själva om tandborsten:

Nedbrytbart handtag: Vi har skapat ett kvalitativt och enkelgreppat handtag, gjort helt utav bambu och format efter din hand. Den har en naturlig känsla i både hand och mun och designen ser väldigt bra ut i badrummet.

BPA-fria, mjuka borststrån: Alla våra produkter innehåller strån som är helt fria från BPA. Stråna är gjorda utav nylon, ett material som inte är nedbrytbart men som enkelt kan komposteras. Vi använder nylon därför att det inte finns något annat plant-baserat alternativ som skulle tillåta Dig att använda tandborsten i 2-4 månader.

Komposterbar förpackning: Vår vision är att hela vår produkt ska vara ekologisk, även förpackningen. Tandborsten packas därför in i ett komposterbart transparent material skapat från växter. Den yttre förpackningen är gjord utav 100% återvunnet material.

Normal livslängd: Med rätt skötsel håller vår bambutandborste precis lika länge som den vanliga plasttandborsten. Däremot är det rekommenderat att man byter ut sin tandborste var tredje månad, eller när borststråna är utslitna.

Sann hållbarhet: Bambu är den snabbast växande växten på jorden. Eftersom att den innehåller naturligt förekommande antimikrobiella medel, finns det inget behov att använda gödsel- eller bekämpningsmedel under odlingen!

Ödmjuk: Humble Brush är inte bara ödmjuk mot miljön utan även mot människor i nöd av munvård. För varje såld Humble Brush så skänks en fysisk tandborste, eller motsvarigheten av en!

Och om sig själva:

Med en genomtänkt och enkel design är Humble Brush på riktigt med i leken för att ta sig an fighten mot tandborstarna i plast. Vi väljer att kalla det fight eftersom att mer än två miljarder(!) tandborstar med plasthandtag hamnar i deponier runt om i världen – varje år. Humble Brush har ett 100% naturligt nedbrytbart handtag. Dessutom så doneras en tandborste vid varenda försäljning. Vi siktar även på att ligga i samma prisklass som konkurrenterna. Varför skulle du någonsin vilja köpa en plast-tandborste igen? Stop plastics. Be Humle.

Och så här skriver de om projektet:

Vi är ett ungt företag med ett stort hjärta.
Efter att vi under en längre tid jobbat med olika projekt runt om i världen insåg vi att det fanns och krävdes en unik insats för att hjälpa människor runt om i världen till att få en bättre munhälsa. Tyvärr anses inte munhälsovård vara ett så stort problem, men sanningen är den att dålig munhälsa kan leda till olika hjärt- och cancersjukdomar. Väldigt ofta är vår allmänna hälsa kopplad till vår munhälsa. Du kan inte ha det ena om du inte har det andra.
Humble Brush existerar för att vi tror på en förnyad insats på inte bara den svenska, men även den internationella marknaden. Vi tror på en ny typ konsumtion, där vi tillsammans med konsumenterna kan vända små alldagliga inköp till små handlingar av generositet, både till vår underbara miljö och till våra medmänniskor.

Mer information

Dokument (0)

Andra varor från samma varugrupp

  • Klimatsmart, giftfri och naturligt antibakteriell tandborste i bambu med mjuka strån!
    Art nr. HB3080
    35 SEK
  • Klimatsmart, giftfri och naturligt antibakteriell barntandborste i bambu med extra mjuka strån!
    Art nr. HB3079
    35 SEK