Hem » Ekologiska barnkläder » Ullkläder » Engel tröja i ull/silke, valnöt

Engel tröja i ull/silke, valnöt

Tunn ekologisk långärmad tröja i ull och silke. Perfekt för aktiva barn som svettas mycket eller som värmande underställslager! Eller varför inte som lyxigt vardagsplagg bara för att ullsilke är så skönt och bra?
Storlek:
249 SEK

Beskrivning

Tyska Engel är gammal i gamet när det kommer till naturtextilier och tillverkar tunna mjuka kläder att bära närmast huden och tjocka varma ytterplagg i ekologisk merinoull och silke. Alla färger är fria från giftigheter och företaget har en sträng policy rörande miljö, etik och transport. Merinofåren lever fritt och ekologiskt. Alla plagg är märkta med antingen GOTS eller Naturtextil, som båda är certifieringar som garanterar en ekologisk, giftfri och etisk produktion och slutprodukt. Generellt är plaggen lite stora i storlekarna och räcker därför länge.

Riktiga kvalitetskläder med ullens alla goda egenskaper:

* reglerar kroppstemperaturen och kyler när det är varmt och värmer när det är kallt

* håller plagget fräscht länge och "suger inte upp" dålig lukt

* värmer även när plagget är blött

* är mjukt och skönt närmast huden

* är ett utmärkt, naturligt och giftfritt alternativ till polyesterfleece som värmande ytterplagg

* är hållbart och kan gå i arv i generationer

 

Generellt kan plaggen upplevas lite stora i storlekarna och räcker därför länge. Engels ullkläder är inte superwashbehandlade eftersom detta inte är en miljösnäll metod. Däremot är de flesta av kläderna tvättbara i maskin tack vare en ekologisk variant, vilket uppskattas av många småbarnsföräldrar!

Dela

Blogga om