Hem » Sova & mysa » Filtar » Engel filt i ullfleece, grå

Engel filt i ullfleece, grå

Ekologisk filt i tjock mjuk ullfleece som även fungerar utmärkt som skötbädd eller madrasskydd. 80x100 cm.
429 SEK

Beskrivning

Engel filt ullfleece

Engel filt i ullfleece, grå är underbart varm och go som filt ute eller inne på golvet och kan också användas som rakt igenom naturlig och giftfri skötbädd. Eftersom ull är naturligt vattenavvisande och antibakteriell samt att den värmer även när den blir blöt passar den bra att lägga nakna bebisar på, bara att skölja av med vatten om den blir kissig. Dessa egenskaper gör den också till ett bra lättare madrasskydd att ha under lakanet. (Använder du den på detta sätt är det rekommenderat med en ullkur då och då för att behålla det naturliga lanolinet som gör den fuktbeständig.)

Tyska Engel är gammal i gamet när det kommer till naturtextilier och tillverkar tunna mjuka kläder att bära närmast huden och tjocka varma ytterplagg i ekologisk merinoull och silke. Alla färger är fria från giftigheter och företaget har en sträng policy rörande miljö, etik och transport. Merinofåren lever fritt och ekologiskt. Alla plagg är märkta med antingen GOTS eller Naturtextil, som båda är certifieringar som garanterar en ekologisk, giftfri och etisk produktion och slutprodukt. Generellt är plaggen lite stora i storlekarna och räcker därför länge.

Riktiga kvalitetskläder med ullens alla goda egenskaper:

* reglerar kroppstemperaturen och kyler när det är varmt och värmer när det är kallt

* håller plagget fräscht länge och "suger inte upp" dålig lukt

* värmer även när plagget är blött

* är mjukt och skönt närmast huden

* är ett utmärkt, naturligt och giftfritt alternativ till polyesterfleece som värmande ytterplagg

* är hållbart och kan gå i arv i generationer

Engels ullkläder är inte superwashbehandlade eftersom detta inte är en miljösnäll metod. Däremot är de flesta av kläderna tvättbara i maskin tack vare en ekologisk variant, vilket uppskattas av många småbarnsföräldrar!

Dela

Blogga om