Hem » Bära » Bärsjalar » Aldoria bärsjal bambu soft plommon

Aldoria bärsjal bambu soft plommon

Giftfri och klimatsmart bärsjal i silkesmjuk 100 procentig bambutrikå.
699 SEK

Produktbeskrivning

Aldoria bärsjal

Aldoria bärsjal bambu soft plommon är särskilt lämplig för prematurer och nyfödda 0-6 månader, men kan användas tills barnet blir cirka 1 år då du kan behöva en stadigare sjal. Aldoria bärsjal bambu är en favorit bland många nyblivna föräldrar eftersom den, till skillnad från anda trikåsjalar, är så sval även i varmt klimat samt att den är ovanligt mjuk. Bambufibern liknar silke på så sätt att den andas och släpper ut fukt och värme mycket bra när det är varmt, men håller värmen när det är kallt. Även den mjuka känslan påminner mycket om silke! Aldoria bärsjal bambu passar alla med sina 5 x 0,5 meter och har snedskurna ändar. Tyget är ribbat på utsidan och slätt på insidan mot barnet. Den ribbade strukturen hjälper till att leda bort värmen ytterligare vilket håller dig och ditt barn svala när det är varmt ute. Vid motsatt väder ser strukturen i bambufibrerna till att behålla värmen. Aldoria bärsjal bambu är gjord av bambu vilket är ett allergivänligt material och naturligt antibakteriellt. Sjalen går att knyta på många olika sätt och går utmärkt att amma i. Instruktionshäfte med utförliga knytbeskrivningar med bilder och text medföljer.

Aldoria grundades av en svensk mamma som snabbt upptäckte att hennes (och andras) barn var som nöjdas när de fick hänga med i vardagen och få vara nära, men så svårt det var att bära runt på ett spädbarn och samtidigt få något gjort! Hon testade oergonomiska bärselar (som var det som fanns vid den här tiden), men fick snabbt ont i ryggen. Bärsjalar var väldigt ovanliga i Sverige då, men av en slump fick hon tag på en och testade. I efterhand delar hon in den tiden  innan och efter bärsjalen; både hon och barnet älskade den och fick ständigt frågor på stan om var en kunde få tag på en. I början av 2000-talet började hon därför importera och sälja sjalar i Sverige och startade även populära knytkurser.

Efter många år och stor erfarenhet väcktes lusten att skapa en egen sjal, den ultimata sjalen! Att göra den miljövänlig var ett självklart val och det hon tyckte saknades på marknaden var en sjal som är smidig, lättknuten, inte blir för varm, släpper ut värme och fukt när det är varmt, inte blir för kall när det är kallt ute och även har en enkel och ren design. 2010 föddes Aldoria-sjalen!

Aldoria bärsjal bambu är mycket smidig och sluter väl om och stöder både bärarens och barnets kropp. Knytningen görs symmetriskt så att tyngden bärs av båda axlarna, hela överkroppen och höfterna. Detta ger suveränt bra avlastning och du kan bära flera timmar i sträck utan att få besvär av det. Fållarna är dubbelvikta och mjuka och skär därför inte in i barnets knäveck eller på bärarens kropp. Tack vare att tyget är så smidigt är det rätt lätt att få till bra knytningar med den. Sjalen har ett mittenmärke, som gör det enklare att hålla reda på sjalen när man börjar knyta.

Bambu förbrukar väldigt lite resurser vid odling, vilket gör den till ett miljövänligt alternativ till bomull. Bambufibern till Aldoria bambu soft framställs också i en miljövänlig process. Avloppsvattnet renas och kemikalier återvinns. Beredning och färgning sker enligt GOTS standarder.

"När ni köper en bärsjal med märket Aldoria ska ni veta att det följer med en innerlig önskan om att ni också får uppleva ett oändligt antal lika underbara stunder som jag och barnen också har upplevt omslutna tillsammans i en bärsjal!"
/Grundaren Ingrid Hägermark

Mer information

Dokument (0)

Andra varor från samma varugrupp

 • Lång elastisk ekologisk bärsjal, det mysigaste och smidigaste valet för ett nyfött eller litet barn.
  Art nr. Bab2090
  695 SEK
 • Ekologisk ringsjal som går att använda från nyfödd till ca 4 år. BB-sling ringsjalar från Babylonia är tillverkade av 100 procent ekologisk bomull och handvävda i Indien inom ramen för Fair Trade.
  Art nr. Bab5057
  695 SEK
 • Andra varor från samma fabrikat