2013-10-13

Vår värld har hamnat snett. Det vet de allra flesta. Men att tänka på världsläget – is som smälter, barn som svälter – orkar man ju inte göra precis hela tiden. Vi lever ju också här och nu, i vår lilla bubbla i Sverige, med trotsiga barn som ska kläs på i tid, en lunchlåda som ska packas och ett kalas att köpa present till. Och mitt i vardagslunken (eller -stressen!) måste vi också få känna lycka över hur bra precis vi har det. Eller dagar när allt känns grått och trist – pigga upp oss med något fint och roligt.

Ekotjusigt finns både när du vill vara "Upp till kamp!" mot allt som är fucked up här i världen, men också när du bara vill glädjas åt en växande mage, köpa en fin present eller drömma dig bort till en sommardag när ditt barn har på sig den där söta dressen och ni äter glass tillsammans vid havet.

I den här bloggen kommer du få såväl relevant information om barn, gifter och etisk shopping som härlig inspiration för barnrummet, picknicken och garderoben. Allvar och lek, insida och yta. Det sköna är att trots att du kopplar bort allt allvar, gör du ändå stor skillnad. Allt fint du hittar hos Ekotjusigt är noga utvalt att vara säkert och giftfritt för dig och ditt barn, men också miljösnällt och etiskt producerat. 

Butiken är ny, bloggen är ny, och du har all makt att påverka den. Vad vill just du kunna ge till ditt barn, som ska vara både kul, vackert eller färgglatt, men också fritt från alla otäckheter och kemikalier som förorenar både lekrummet och vår planet? Och vad vill du läsa om i bloggen? Ordet är fritt och möjligheterna oändliga. Jag hoppas du ska hänga här ofta och glädjas åt alla grejer som gör vardagen lite finare. Och upptäcka att det är grymt mycket roligare att shoppa med samvete. Det har nämligen jag gjort. Men det tar vi en annan gång.

Vi hörs! /Annika

P.S. Du gillar väl oss på Facebook och följer oss på Instagram (finns snart!) för att inte missa nyheter, erbjudanden och inspiration?