2021-02-12 12:19

Jag hade någon enstaka gång provat en ekologisk variant som jag inte var nöjd med, och gått tillbaka till "vanlig". Men där och då bestämde jag mig för att det fick vara nog, även om jag skulle gå runt och lukta skunk så skulle jag inte utsätta honom för detta. 

Sagt och gjort. Jag provade många, tiotals ekologiska och giftfria deoderanter. Vissa bra, andra mindre bra. Det jag märkte var att de som jag upplevde som bra till en början, slutade att verka lika bra efter en tids användning. Jag gick igenom processen som många pratar om där kroppen gör sig av med alla gifter som gosat in sig i armhålan och blev röd och irriterad i huden en tid. Men det gick över, så är det där du befinner dig just nu så håll ut! Det blir bättre.

Jag tror stenhårt på att man behöver prova sig fram, vi är ju alla olika och reagerar på olika sätt på olika ämnen. För min egen del har jag hittat två som fungerar fantastiskt bra för mig, och fortfarande gör det efter många års användning. Krämdeon från Naturlig Deo är verkligen bra och det är härligt att kunna variera dofterna efter humör. Min son som nu är så pass gammal att han behöver använda deo älskar den med grapefrukt och min personliga favorit är nog lavendel, även om alla dofterna är ljuvliga. Jag varierar krämdeon med saltdeo, som fungerar lika bra för mig och som jag brukar använda efter rakning bland annat. 

Det mest intressanta med detta är att jag nuförtiden inte ens behöver använda deo varje dag, jag luktar inte (inte lika snabbt iallafall) på samma sätt som förut. Kroppen är bra häftig, eller hur?

Många jag har träffat och pratat med om ekologisk deo brukar ha liknande historier att berätta. Har du hittat rätt i djungeln? Tipsa gärna om din favorit bland ekologiska deos, kanske är det någon vi borde ta in i webshopen utöver mina personliga favoriter?

Allt gott så länge!

/Emelie, EKOtjusigt

 

naturlig deo

saltdeo