BLOGGEN Här skriver vi om såväl barn, gifter och etisk shopping som härlig inspiration för barnrummet, picknicken och garderoben. Allvar och lek, insida och yta. Vi tipsar om sådant som du kan ge till ditt barn som är både roligt och tjusigt utan att för den sakens skull innehålla otäckheter och kemikalier som förorenar både och vår planet.

2020-11-25 18:47

Hej!

Ingen har väl missat att Black Week är i full gång och på fredag är det Black Friday. I alla år som EKOtjusigt funnits så har vi bojkottat den här typen av rea då den ofta uppmuntrar till överkonsumtion och att man gör impulsköp av saker man egentligen inte behöver.

Ingen kan heller inte ha missat den svåra tid vi lever i just nu och för oss småföretagare är varenda order, liten som stor, oerhört viktig och avgörande för om vi får finnas kvar. Alla produkter vi har i butiken är valda med omsorg om både människa och miljö och i år väljer vi att ha en kampanj med 20% på hela vårt sortiment mellan 26-29/11 så att du som ändå tänkt göra dina julklappsinköp den här veckan får möjlighet att köpa ekologiska produkter till ett bättre pris. Vi hoppas att ni på så sätt väljer att köpa hållbara julklappar och presenter tryggt och säkert hemifrån, och att handla sådana ting som ni faktiskt behöver. För en grön värld och tillsammans minskar vi smittspridningen!

 

2019-09-20 00:00
Som mamma till fyra har jag testat det mesta i sjal- och sele-väg. Det här är bra att tänka på!
2019-02-01 00:00
Det kan vara svårt att ta till sig sådant som man inte vet så mycket om. Att det dessutom är tidskrävande och kan kännas lite (eller mycket) jobbigt gör ofta att man i stället väljer att titta bort och fortsätter i samma gamla fotspår som tidigare. Att plast inte är toppenbra är troligen någon de flesta är medvetna om idag. Men de flesta har dålig koll på vilka som är sämre än andra. Här kommer en enkel plastguide till dig som vill veta mer men inte orkar söka upp informationen själv (vi vet, det är lite utav en djungel).
0 kommentar(er)
2018-11-20 09:15
EKOtjusigt säger nej tack till Black Friday och överkonsumtion.
2018-11-01 00:00
Det börjar bli kyligt, men vad för ytterkläder ska jag satsa på till mitt barn? Den frågan får vi ofta, så du är inte ensam! För dig och alla andra föräldrar som tycker att det är svårt att veta hur man ska klä sitt barn i kylan kommer därför här en liten guide till din perfekta giftfria och klimatsmarta vintergarderob.
0 kommentar(er)