KÖPVILLKOR

ALLMÄNT

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att dina personuppgifter registreras i vårt kundregister. Självklart lämnar vi inte vidare dina uppgifter. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år. Ros/ris via mejl till oss eller kommentarer i sociala medier kan komma att visas för andra i sammanställd form, men då självklart utan personuppgifter utan endast med förnamn och du kan när som helst be oss att ta bort en sådan eventuell kommentar. Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och kan inte garantera att bilderna återger varans exakta utseende. Små ändringar kan ha gjorts av leverantören, men framför allt är det färgerna som kan skifta i nyans beroende på fototillfälle och ljus samt på olika datorers färginställningar och skärmkvalitet. Självklart handlar det bara om just nyanser. Handgjorda produkter kan diffa en aning från bilden, eftersom de är just handgjorda och därför unika.

PRISER

Alla våra priser är i svenska kronor och inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att göra prisändringar utan någon förvarning och reserverar oss för eventuella felaktigheter i prismärkningen. Erbjudanden gäller så länge lagret räcker.

BESTÄLLNING och BETALNING

En beställning är genomförd när du fått en orderbekräftelse från oss. Skulle vi av någon anledning inte kunna leverera varan du beställt, återbetalar vi motsvarande belopp omgående. Alla kunder hänvisas att betala genom Klarna. Av säkerhetsskäl kommer Ekotjusigt aldrig i kontakt med några kontokortsnummer och har ingen insyn betalningsrutinerna.

FRAKT & LEVERANS

Frakt 39 kr.

Inom Sverige har vi en fast enhetsfrakt på 39 kronor*. Vid köp över 800 kronor bjuder vi på frakten. Vi skickar våra försändelser med DHL eller Postnord. Paketet levereras normalt till dig inom 1-3 arbetsdagar. Hör av dig till oss om du är osäker på om paketet kommer hinna fram i tid. Det är på ditt ansvar att se till att den adress som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt. Du får normalt ingen extra orderbekräftelse i pappersform skickat med ditt paket, detta för att spara på miljön. Önskar du papperskopia på din order, skriv det i meddelandet till oss när du beställer. Självklart har vi tagit hänsyn till miljön även när vi väljer förpackningsemballage och försöker därför packa i bioplast, återvunnet eller på annat sätt miljösnällt material.

*Vi har en fast enhetsfrakt på alla våra ordrar, som är ett medelvärde av vad det kostar att skicka produkterna. Det innebär att alla betalar 39 kr oavsett vad de beställer (om de inte beställer för över 800 kr, då vi bjuder på frakten). Vissa kunders faktiska frakt hamnar lite under 39 och vissa hamnar en bra bit över (upp mot 200 kr). Vi tjänar alltså inte på frakten, utan den täcker enbart våra kostnader, ibland täcker den inte kostnaderna. Här räknas också kostnaden för extra miljövänligt emballage, samt logistiken för att skicka paketet in. Alternativet är att väga och mäta varje order separat och sedan bestämma ett porto, men då skulle detta behöva göras manuellt och kunden skulle behöva vänta på detta och själva beställningen skulle bli ganska krånglig. De allra flesta webbutiker behandlar frakt på samma sätt som vi, men det kan hända att en känner sig lite lurad om du så tydligt ser vilka frimärken som sitter på paketet, till skillnad från när det endast sitter en streckkod på paketet. Principen är dock detsamma där.

Hämta ut i lager: Frakt 0 kr. Du kan välja att hämta ut dina varor hos oss på Tjärebergsvägen 13 43082 Donsö, då tillkommer ingen fraktavgift. Skicka e-post till info@ekotjusigt.se för att bestämma datum och tid för att hämta ut dina varor.

ÖPPET KÖP & RETUR

Ekotjusigt tillämpar distanshandelslagen/e-handelslagen för att du ska kunna känna dig trygg i ditt köp. Du har full ångerrätt i 14 dagar från det att du tagit emot din vara. Mer information hittar du på konsumentverket.se. Om du vill kan du använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram, se här. Hygienartiklar såsom tvålar, hudvård, borstar och bitleksaker bytes ej. Undantaget gäller även underkläder och badkläder. Tandborstar och nappar måste vara i obruten förpackning.

Kontakta alltid oss på info@ekotjusigt.se om du ångrar ditt köp. Du står själv för frakten vid eventuella returer och varan måste självklart vara oanvänd samt i originalförpackning. Märk returen med ditt namn och/eller ordernummer samt namn och adress och information om hur vi kan betala tillbaka dina pengar. Vi har inga speciella retursedlar, utan du väljer själv hur du vill skicka returen. Den är ditt ansvar till dess att den når oss, så du avgör själv om du skickar spårbart paket eller ej. Returadressen är vår vanliga adress, se nedan. Så fort vi mottagit din retur krediterar vi dig. Ej uthämtad försändelse gäller INTE som retur eller ångrat köp – du måste alltid hämta ut din beställning, därefter går det bra att returnera den.

REKLAMATIONER

Har du fått fel vara eller varan är defekt, hjälper vi dig med detta. Kontakta oss så skickar vi en ny vara eller ger dig pengarna tillbaka. Detta kan göras först efter att vi mottagit din reklamation och detsamma gäller ersättning för ditt utlägg gällande returfrakt. Hanteringen av reklamationer tillämpas enligt konsumentköplagen, läs mer på konsumentverket.se.

EJ UTHÄMTADE PAKET

Du har upp till två veckor på dig att hämta ut ditt paket på ditt uthämtningsställe. Efter det skickas paketet automatiskt tillbaka till Ekotjusigt och du som kund faktureras 150 kronor för att täcka administrativa kostnader, frakt och returfrakt. Det är viktigt att du som kund anger en giltig och korrekt leveransadress samt korrekt mobilnummer och mailadress. Detta är extra viktigt att tänka på om du ska resa bort, snart ska flytta eller liknande.

FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal, ska utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Ekotjusigt - Lovely Eco Nordic AB
Tjärebergsvägen 13, 43082 Donsö

info@ekotjusigt.se

Organisationsnummer: 559401-4135
Registrerad för F-skatt