Pickapooh

Pickapooh är ett tyskt familjeföretag som för hand tillverkar högkvalitativa skräddade ekologiska mössor, hattar och solskydd i alla möjliga färger och former, med mycket god passform.

Företaget är medlem av IVN vilket står för the International Association of the Natural Textils Industry.

Certifieringen Naturtextil IVN certified BEST är en kvalitetsstämpel som innebär att produkten är kontrollerad av det strängaste regelverket som finns för ekologisk produktion. Detta innefattar hela tillverkningskedjan, från frö till färdig produkt och ser till att inga gifter finns i produkten, att ultimat hänsyn tagits till naturen och att produktionen är etisk. IVN är inte lika allmänt välkänt som GOTS, men IVN är alltså en ännu strängare och därför ännu bättre certifiering än GOTS. När möjligheten finns väljer företaget alltid lokala material från Tyskland och när de behöver ull och silke samarbetar de med Engel och Disana som är respekterade ekologiska tyska producenter av ull- och silkeplagg.

Produkterna med speciellt UV-skydd är certifierade enligt mycket stränga regler för att ge ett ultimat skydd i tre nivåer: 20, 60 och 80, men är självklart producerade utan kemiska tillsatser. (Övriga tyger utan uttalad solskyddsfaktor ger ett naturligt UV-skydd, som vilka solhattar och kläder som helst.)

Den etiska produktionen sker på beställning på plats i Tyskland och alla som arbetar med produktionen har permanenta kontrakt.

 

  • 219 SEK