KeepJar

KeepJars grundare Annamaja Segtnan har tidigare studerat och arbetat i Indien och Bangladesh. Under en resa träffade hon KeepJars nuvarande fabrik, och all KeepJars textiltillverkning sker nu på den här GOTS-certifierade fabriken. GOTS-standarden garanterar att tyget är ekologiskt producerat samt att en mängd internationella rättigheter för de anställda uppfylls och att inga giftiga, hormonstörande, cancerframkallande eller förorenande kemikalier används i produktionen och färgningen.

Övrig info om fabriken:
Fabriken har ett socialt fokus och här följer några exempel. Det vanliga inom textilbranschen är att textilarbetare får betalt per sydd produkt, vilket skapar stress hos arbetstagaren. På vår fabrik tillämpar man månadslöner, vilket är ovanligt i textilbranschen. Arbetarna får betalt även vid tillfällig nedgång i produktionstakt. Föräldrar har rätt att gå ner i tid (för att hinna med familjelivet och hushållsarbete). Det finns en handlingsplan för att undvika sexuella trakasserier på arbetsplatsen och en särskild kommitté har möten en gång i kvartalet för att identifiera och förebygga. Man arbetar aktivt för att anlita hemmafruar för att packa produkter, som ett sätt att få ut dem i arbetslivet. 80% av arbetarna bor inom 10 min gångavstånd från fabriken och kan välja att äta hemma på lunchen.

KeepJar erbjuder också bl.a. nappflaskor där du själv tillsätter själva flaskan i form av en återbrukad barnmatsburk - miljösmart och hållbart på alla sätt och vis!

 

Produkter
12 36 72