Coracor

Coracor gynnar dig och ditt barn!

Att bära ditt barn i sjal ger trygghet, harmoni och glädje. Närheten till dig och att få känna dina hjärtslag, din doft och dina rörelser, gör övergången från livmoder till den yttre världen (även kallat ”den fjärde trimestern”), väldigt skonsam och trygg för ditt barn.

Denna mjuka övergång och anpassning till den yttre världen är mycket gynnsam för barnets välbefinnande och utveckling. Dessutom lär du dig tidigt att tyda ditt barns signaler för tex mat och sömn och kan svara an på dem i rätt tid, vilket ger en väldigt nöjd och trygg bebis.

Forskning visar att närheten och tryggheten avsevärt minskar missnöje, gråt eller skrik hos barnet. Känslan av välbefinnande, närhet och hud mot hud ökar oxytocin-nivåerna i kroppen för både barn och förälder och hjälper till att motverka uppkomsten, samt minska graden av en eventuell förlossningsdepression. Och - det är väldigt mysigt!

Hållbarhet i val och material

Coracor vill skapa en bra framtid för allas barn, så för dem är det självklart att deras sjalar är tillverkade från hållbara material och av ekologisk, GOTS-certifierad bomull. Tyget tillverkas och sjalen sys upp i Istanbul, genom rättvis och hållbar produktion. Deras box är tillverkad av FSC-märkt papper och de använder returpapper för deras broschyrer. Självklart skickar de sina boxar till dig fria från plastpåsar och plastemballage, de packar istället i oblekt papp och papper. Coracor kämpar för att kunna göra så litet avtryck som möjligt på jorden, och så stort som möjligt på mänskligheten.

Design och din stil

Coracors designambition är att skapa vackra sjalar som harmoniserar med dina kläder och som får dig att känna dig fin och välklädd. De vill skapa "stylish babywearing" - för att de vet att ting vi gillar och tycker är vackra, tenderar vi att använda mer. Deras mönster är skapade för att vara inspirerande, moderna och harmonisera med din egen stil.

Pass it on

När du använt färdigt Coracor bärsjal ber vi dig att ge den till en vän eller sälja den. Kvalitén håller för många fler än ett barn, och sharing is caring. Tack för att du delar med dig!