Clicko

En lärande lek är det bästa finns

Idén till Clicko föddes när grundaren, Hanna Malmström, var föräldraledig med sina två barn Viktor och Emma. Viktor var drygt 2 år och älskade, precis som de flesta barn i den åldern, att bygga och utforska bokstäver. Under samma period renoverade familjen hemma och det låg tumstockar överallt som användes till att bygga bokstäver med.

Tumstockar är dock inte gjorda att passa barnhänder vilket gjorde att de lätt gick sönder när sonen provade. Viljan att bygga i kombination med sorgen när det inte gick blev startskottet till de magnetiska trädelarna som är kärnan i Clicko idag.

Genom att vända, vrida och foga ihop de magnetiska trädelarna som Hanna utvecklade kunde sonen bygga bokstäver och känna stolthet, trots att han var för liten för att hantera en penna. Detta lekfulla lärandet går nu som en röd tråd genom alla våra produkter.

Det ska vara kul att leka, och lära sig!

Clickos miljöarbete

Miljön och vår belastning på den är otroligt viktigt för oss. De ÅTERANVÄNDER stolt alla förpackningar och fyllnadsmaterial som kommer till dem via leveranser. Där de kan väljer de återvunnet papper, exempelvis är deras spelinstruktioner tillverkade av just återvunnet papper. Byggsatserna är tillverkade av Plywood målad med ekologisk trälasyr från Auro. Plywooden som utgör kärnan i byggsatsen är FSC-fertifierad och det finns ingen formaldehyd eller liknande otrevligheter i produkterna.

Produkter
12 36 72